Mihalić, Slavko

Biografija

Mihalić, Slavko

(Karlovac, 1928. - Zagreb, 2007.)

Pjesnik i akademik. Jedan je od najplodnijih hrvatskih pjesnika dvadesetog stoljeća. Pisao je pjesme i za djecu i za odrasle. Objavio je 20-tak zbirka poezije. Za pjesničko stvaralaštvo dobio je mnoge domaće i inozemne nagrade. Godine 1966. pokrenuo je reviju "Most" (The Bridge), a od 1987. glavni je urednik časopisa za književnost "Forum". Bio je predsjednik Društva hrvatskih književnika u dva mandata te redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU).

Izvori

Ustanove

Spomen soba Stjepana i Slavka Mihalića - Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić, Karlovac

U sastavu Zavičajnog odjela Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" nalazi se i Spomen soba Stjepana i Slavka Mihalića u kojoj je izložena njihova književna ostavština i nešto osobnih predmeta. U spomen sobi prisjećamo se znamenitih Karlovčana i njihovih djela, obilježavaju se značajni događaji i druga zbivanja vezana uz Zavičaj.

Izložbe, projekti, publikacije

Slavko Mihalić… osobno Izložba

Izložba plakata posvećenih 90. obljetnici rođenja slavnog karlovačkog pjesnika, akademika Slavka Mihalića. Na sedam izložbenih plakata predstavljen je pregled života i stvaralaštva akademika Slavka Mihalića.