Nučić (Nučić-Careva, Nučić-Vojković), Mila (Bogumila)

Biografija

Nučić (Nučić-Careva, Nučić-Vojković), Mila (Bogumila)

(Ljubljana, 1912 - Varaždin, 1992)

Hrvatska glumica i književnica. Pisala je drame, romane, novele i pjesme. Iz njezine književne ostavštine, pohranjene u HAZU, objavljeni su romani Lutkica (1995., s novelom Dječak na moru), Kontadina (1998., s dramom Jedno sutra donosi nam jezu) i Brodić zlatnih jedara (2001., s novelama Što je s tobom Azra i Djetinjstva)

Izvori

Muzeji

Muzejsko kazališna zbirka Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta, Zagreb link

Odsjek za povijest hrvatskog kazališta koji je osnovan 1966. sastavnim je dijelom Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Djelatnost Odsjeka je zasnovana na istraživanju hrvatske dramske književnosti i svih oblika i profesija nacionalnog kazališta. Bogata Muzejsko-kazališna zbirka sadrži književne ostavštine, preko 10 000 dramskih tekstova, scenografskih i kostimskih skica i najbogatija je takva zbirka u ovom dijelu Europe. Povremeno se organiziraju izložbe iz fundusa Zbirke, obrade pojedinih tema i osoba važnih za povijest hrvatskog kazališta (glumaca, redatelja, dramaturga, kostimografa, scenografa i dr.).

Izložbe, projekti, publikacije

Radovanlija Mileusnić, Snježana. U potrazi za književnom baštinom u hrvatskim muzejima link Odabrana bibliografija

Tekst donosi rezultate anketnoga istraživanja "Književna baština u hrvatskim muzejima, galerijama i zbirkama" 2006. godine. Objavljen u časopisu "Muzeologija", 43/44